zehras Merhaba, ben uzman doktor olarak bir ilçede 2023 yılından beri 4924 e tabiolarak çalışmaktayım. Bu şubat 2024′te yayınlanan yasa daha önceden sözleşmeye geçenler için de geçerli midir? İstifa etmeden 1 ay önce bildirmesek nasıl bir yaptırımı olur? İstifa dilekçesine 4924 ten istifa ediyorum 657 ye geçmek istemiyorum görevden çekiliyorum yazarsak yine de 657 ye geçiş işlemi yapılıyor mu?
Mevcut yasal değişiklik sözleşmeden direkt istifa yolunu tamamen kapatmış durumda. Bu nedenle “4924′ten istifa ediyorum 657′ye geçmek istemiyorum görevden çekiliyorum” şeklindeki ibarenin direkt bir karşılığı bulunmamakta, görevi usule uygun bırakacaksanız 657′nin adımları işletilmekte, usulsüz bırakacaksanız da 4924′ten 657′ye döndürülerek usulsüz istifa işlemleri tesis edilmektedir.
Yasal bir koşulun normalde geriye doğru yürümemesi gerekir ancak bunun için yaptırımla karşılaşan bir hekimin dava yolunu tercih ederek emsal çıkarması gerekecek. Sözleşmeler ise yıldan yıla yenilendiği için yenilenen sözleşmede bu adımı kabul ediyor olacaksınız ve önceki durum geçersiz olacak.