PRO | DoktorBUN Ekibinden DHY ve TUS Süreçlerinizle İlgili Danışmanlık Almak İçin Tıklayınız!

SBA’da asistanlıktan feragat ettiğimizde TUS’ta puan kesintisi oluyor mu? SBA’da olduğumuz için feragatte istifa olmadığı için kesinti olmamalı sanki değil mi?

Hangi hallerde %2 puan kesintisinin yapılacağı TUS kılavuzunda açıklanmıştır. İlgili madde:

Madde 1.5
Aşağıdaki hâllerde adayların yerleştirmeye esas mesleki bilgi puanı % 2 oranında düşürülecektir:

• Uzmanlık eğitimine devam etmekte iken sınava girildiğinde,
  • Uzmanlık eğitimine devam etmekte iken istifa edenlerin istifalarını takip eden ilk sınavda,
  • Bir uzmanlık programına yerleştirildiği hâlde eğitime başlamayanların takip eden ilk sınavda,

TUS’a başvuran adayların, bu durumlarını Aday Başvuru Formunda belirtmeleri zorunludur. Aday
Başvuru Formunda doğru beyanda bulunmayanlar, bu durumları sınavdan sonra tespit edildiği takdirde,
kazanmış oldukları tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Asistanlıktan feragat etmek de istifa sayılır çünkü asistanlıktan (uzmanlık eğitiminden) ayrılmaktır, yöntemi istifa dilekçesi vermek değil pratisyen kadrosuna geri dönmektir sadece.

Kadronuz bakanlığın kadroları içerisinde aktarılması bunun için açık kapı bırakmaz.

SBA veya EAH kadrosundaysanız ve feragat ederek eski kadronuza dönerseniz sıradaki ilk sınavda %2 kesintiniz olabilecektir.

4 ay sonra

Asistanlıktan feragat ettiğimizde memuriyetten istifa hakkımız gidiyor mu peki?

2 ay sonra

Anil_2 Asistanlıktan feragat ettiğimizde memuriyetten istifa hakkımız gidiyor mu peki?

Asistanlıktan feragat ettiğinizde uzmanlık eğitimizi bırakıp hekim olarak görevinize devam edeceğinizi beyan ediyorsunuz, 657′ye bağlı olarak naklen kadro geçişiniz sağlanıyor.

Bu durum bir naklen geçiştir ve bu nedenle istifa haklarını azaltmamaktadır.

9 ay sonra

DoktorBUN Asistanlıktan feragat dilekçesini görevlendirildiğim Üniversitenin dekanlıgınamı veriyoruz, anabilimdalı başkanına mı veriyoruz?

Drtugbaaa Asistanlıktan feragat dilekçesini görevlendirildiğim Üniversitenin dekanlıgınamı veriyoruz, anabilimdalı başkanına mı veriyoruz?

Anabilim başkanlığının burada bir görev ve yetkisi bulunmuyor. Bulunduğunuz kuruma yazılması gerekiyor, mevcut durumda dekanlığa yazılmalıdır ve ilgili personel birimine verilmelidir.

bir ay sonra

Asistanlıktan feragat edince tusa girmek için ceza süresi oluyor mu?

Drsena Asistanlıktan feragat edince tusa girmek için ceza süresi oluyor mu?

Feragat etmek asistanlık istifa etmiş olma anlamı taşısa da memuriyetten istifa içermez, bu nedenle memuriyete geri dönememe cezası gelişmez.

Bu açıdan en yakın sınav da dahil olmak üzere; TUS’a girmek ve asistanlığa başlamak açısından ceza gelişmez.

bir ay sonra

DoktorBUN hocam anabilim dalı başkanımız görevlendirme iptal onay yazısından sonra bizi tutabileceğini söyledi böyle bir hakkı var mı varsa ne kadar süre tutabilir

Hocam ben bu sene asistanlıktan feragat ettim . Dilekçemi Mart tusundan önce verdim ama ayrılışım tustan sonra oldu . Eylül tusunda puan kesintim olur mu ?

tolga Hocam anabilim dalı başkanımız görevlendirme iptal onay yazısından sonra bizi tutabileceğini söyledi böyle bir hakkı var mı varsa ne kadar süre tutabilir?

Görevlendirme iptalinden sonra açıkça bir durum olmadığı sürece anabilim dalı başkanınız sizi tutamaz, zaten prosedür açısından böyle bir yetkisi de yok. Kurum sizi tutmak isteyebilir ancak 657′ye tabi Sağlık Bakanlığının bir personelini tutmuyorlar. Görevlendirme iptali gelince ayrılışınıza izin verip ana kadronuza geri dönmenizi sağlıyorlar, bunun zorladığını seçenek çok nadirdir çünkü bakanlığa neden görevlendirme iptalini geciktirdiklerini açıkça beyan etmeleri gerekir. Diğer türlüsü bir mobbingdir ve kanıtlanabilir mobbing türü arasına girer, bu nedenle çok denenecek bir yol değildir.

Eeeeeee Hocam ben bu sene asistanlıktan feragat ettim . Dilekçemi Mart tusundan önce verdim ama ayrılışım TUS’tan sonra oldu . Eylül tusunda puan kesintim olur mu ?

TUS başvurusunda yer alan “Uzmanlık Öğrencililiği Durumu” için üçüncü seçenek olan ““Uzmanlık Eğitimine Devam Etmekte İken İstifa veya Feragat Ettim.” (Bu Sınav, istifam veya feragatım sonrasında ÖSYM tarafından uygulanan ilk sınav)” seçeneği ile işlem yapacaksınız.

Feragat ile ayrılış gününüzden sonraki ilk sınav Ağustos TUS’u olacak.

6 gün sonra

DoktorBUN
                  Anabilim dalı dilekçemi kabul etmeyeceğini geç imzalayacağını söyledi. Bu durumda görevlendirme iptal dilekçemi il sağlık müdürlüğüne verebiliyor muyum

20 gün sonra

tolga Anabilim dalı dilekçemi kabul etmeyeceğini geç imzalayacağını söyledi. Bu durumda görevlendirme iptal dilekçemi il sağlık müdürlüğüne verebiliyor muyum

Anabilim dalının feragat sürecinde direkt bir etkisi bulunmamaktadır, sürecin onlara sorulan bir adımı da yoktur. Dilekçenizi hastaneye veya il sağlığa verebilirsiniz.

7 gün sonra

Hocam ben mecburi hizmetimi başka bir şehirde yaparken 6.ayımda istifa ettim. Sonrasında önce YÖK kadrosunda bir asistanlık sürecim oldu akabinde şuan SBA kadrosunda kendi sehrimdeki eğitim araştırma hastanesinde kadrom olacak şekilde üniversitede asistan hekimlik yapıyorum. Feragat etmem halinde kadrosunda bulunduğu hastaneye mi geri gönderilirim yoksa mecburi hizmetimi yaptığım yere mi ?

4 ay sonra

DrMuhammedAli Hocam ben mecburi hizmetimi başka bir şehirde yaparken 6.ayımda istifa ettim. Sonrasında önce YÖK kadrosunda bir asistanlık sürecim oldu akabinde şuan SBA kadrosunda kendi sehrimdeki eğitim araştırma hastanesinde kadrom olacak şekilde üniversitede asistan hekimlik yapıyorum. Feragat etmem halinde kadrosunda bulunduğu hastaneye mi geri gönderilirim yoksa mecburi hizmetimi yaptığım yere mi ?

Asistanlığınıza başlarken açıktan atama yoluyla göreve başlamışsınız. Bu nedenle eski görev yeriniz bulunmuyor. DHY’sini bitirmemiş ve eski görev yeri bulunmayan hekimler asistanlıktan feragat etmek istediklerinde en yakın DHY atamasına kurasına dahil edilirler.