Bu tarz sorular için direkt cevaplar bulmak pek mümkün değil, iyi bir araştırma ve kılavuz/yönetmelik kontrolleri yapmanız gerekiyor.
Bu noktada öncelikle KKTC Burhan Nalbantoğlu kadrosunu kimlerin yazdığını bilmek gerekiyor. TUS yönetmeliğinin BK.9 maddesi bunu açıklıyor. İlgili madde şu şekildedir:
KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yarı süreli bir eğitim hastanesi olup, eğitim kadrolarına KKTC uyruklu doktorlar başvuracaklardır. T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı ile KKTC Hükümeti Sağlık Bakanlığı arasında 24 Mart 2008 tarihinde imzalanan "Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma"nın 2. maddesi gereğince bu hastanede yarı süreli uzmanlık eğitimini tamamlayan doktorlar eğitimlerinin ikinci yarı süresini Sağlık Bakanlığınca belirlenecek Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Yabancı Uyruklu uzmanlık öğrencisi statüsünde tamamlayacaklardır.
Kılavuz maddesinden de anlayacağınız üzere KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu kadrolarını sadece KKTC uyruklu hekimler tercih edebiliyor ve yerleşebiliyor.
Geçiş konusunda eşitlilik aramanız gerekiyor, nasıl ki YBU kadrosuna geçemiyorsunuz KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu kadrolarına da geçiş yapamazsınız.